Конгресмени-республіканці критикують Білий дім за військову допомогу Гаїті, а не Україні

Конгресмени-республіканці критикують Білий дім за військову допомогу Гаїті, а не Україні

Високопосадовці Республіканської партії звинувачують Байдена в оминанні законодавців

Адміністрація президента Джо Байдена звинувачується в тому, що вона обходить законодавців, щоб надати військову допомогу Гаїті, яка, на думку членів Республіканської партії, могла б бути надана Україні.

За даними Politico, голова Комітету Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол і член Комітету Сенату із закордонних справ Джим Ріш висловили свою критику щодо використання Білим домом його президентських повноважень для прискорення вирішення питання про виділення $60 млн військової допомоги Гаїті з метою боротьби з насильницькими бандами, які причиняють хаос у країні.

До загального пакету допомоги входять гвинтівки, боєприпаси та бронетехніка, які призначені для кенійських сил на Гаїті. Очікується, що вони прибудуть цього четверга, коли президент Кенії Вільям Руто зустрінеться з високопосадовцями США у Вашингтоні.

"Адміністрація поспішає фінансувати невизначену та безстрокову участь у Гаїті без схвалення Конгресу", - зазначають республіканці у своєму листі.

Вони також висловили сумнів щодо успішності плану США щодо Гаїті, оскільки в ньому не встановлено конкретних часових рамок і обсягу фінансування на цю місію.

Виникає занепокоєння, що підтримка США Гаїті може негативно вплинути на Україну.

"Збройні сили проводять перевірку свого інвентарю, щоб з'ясувати, які матеріали вони можуть виділити для Гаїті - це ставить його у пряму конкуренцію з Україною", - повідомив анонімний помічник представника Республіканської партії.

Джерело: Еспресо

Читайте також: