Конгресмени закликали Пентагон дозволити Україні атакувати цілі у Росії

Конгресмени закликали Пентагон дозволити Україні атакувати цілі у Росії

Конгресмени США закликають дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по території РФ

Група конгресменів, які входять до Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні використовувати американську зброю для нанесення ударів по об’єктах на території РФ. Також, конгресмени настоюють на посиленні українських ВПС та протиповітряної оборони.

"Після зустрічі з делегацією українських парламентаріїв члени Конгресу наголосили, що для покращення можливостей України захищатися від агресії РФ США мають дозволити українцям використання зброї... для завдання ударів по стратегічних цілях в Росії", - зауважили в комітеті.

Конгресмени в листі, який був направлений міністру оборони США, висловили своє занепокоєння обмеженнями, які накладає адміністрація на Україну щодо можливості використання американської зброї проти об’єктів на території РФ.

"Дуже важливо, щоб адміністрація Байдена дозволила військовому керівництву України проводити повний спектр операцій, необхідних для відповіді на неспровокований напад Росії на їхню суверенну територію", - зазначається в листі.

Також, конгресмени підкреслили необхідність збільшення кількості українських пілотів, які навчаються пілотуванню літаків F-16, а також посилення протиповітряної оборони України.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: