Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим

Удар з важкого угруповання підрозділів ЗСУ
Удар з важкого угруповання підрозділів ЗСУ

Українські дії на лівому березі Дніпра на Херсонщині зросли у розмірах у порівнянні з минулим.

Зараз тактичні рейди ЗСУ стали ще більш масштабними, а геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили ще присутні уздовж берегової лінії та біля Антонівського залізничного мосту. Це стало можливим навіть попри контратаки росіян, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські джерела продовжують обговорювати масштабні українські наземні операції на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області. Українські сили, ймовірно, зберігають обмежену присутність у деяких районах східного берега поблизу берегової лінії річки Дніпро та Антонівського залізничного мосту", - повідомляють американські експерти.

Російський військовий блогер, який почав російську дискусію про українські штурми на східному березі 18 жовтня, заявив 19 жовтня, що дві диверсійно-розвідувальні групи української морської піхотної бригади переправилися через річку Дніпро, розбили російські війська в цьому районі і захопили плацдарм у селі Кринки. Це відбулося за 30 км на схід від Херсона та 2 км усередині материка від берегової лінії Дніпра.

Українські сили все ще контролюють деякі будинки в Кринках і чекають на підкріплення в цьому районі, хоча російська піхота контратакувала та відігнала ЗСУ до околиць села. Проте, зауважено, що українці ще тримаються під певним контролем в Кринках.

"Інший російський військовий блогер повідомив, що під час атак на Кринки українські війська використали більше людської сили, ніж раніше. Кілька російських джерел заявили, що російським військам вдалося відкинути українських захисників в районі Пойма-Піщанівка-Підстепне до берега річки Дніпро та до позицій під Антонівським залізничним мостом. Вони повідомляють, що українські сили зараз намагаються відпочити та перегрупуватися під постійним авіаційним та артилерійським обстрілом РФ", - повідомляють аналітики.

  • Тимчасово український Генштаб заявив, що російська авіація обстріляла Піщанівку, вважаючи, що українські сили діють у місті.
  • Російські джерела продовжують давати різні твердження щодо масштабу українських атак на східному березі.

З іншого боку, ворог зазнав значних втрат під Авдіївкою. Супутникові знімки, опубліковані ресурсом DeepState, підтверджують це. Лише у Красногорівці ворог, намагаючись прорватися, втратив 60 одиниць техніки.

Читайте також

Як створити власний бізнес з нуля?
18.09.2024 - 16:17 199 переглянули
Як створити власний бізнес з нуля?