Кремль збільшує витрати на оборону, але намагається приховати це від росіян - ISW

Кремль збільшує витрати на оборону
Кремль збільшує витрати на оборону

Уряд РФ планує збільшити витрати на оборонні потреби у 2025 році, повідомляє Інститут вивчення війни. Зате у Кремлі акцентують увагу на запланованих витратах на соціальну сферу й уникають теми зростання оборонних витрат.

Кабінет міністрів Росії схвалив проект федерального бюджету на 2025-2027 роки. Згідно з проектом, федеральні доходи Росії у 2025 році зростуть майже на 12% в порівнянні з 2024 роком, а частка не нафтогазових доходів у федеральному бюджеті зросте до 73%.

Згідно з документом, російський уряд планує у 2025 році витратити на оборону 13,2 трлн рублів (близько 140 млрд доларів) - це більше, ніж 10,4 трлн рублів (близько 110 млрд доларів), запланованих на 2024 рік.

Росія планує витратити приблизно 40% на національну оборону і внутрішню безпеку у 2025 році. Це більше, ніж витрати на освіту, охорону здоров'я, соціальну політику та федеральну економіку разом узяті. Кремль також збільшить витрати на засекречені статті.

Уряд Росії планує виконати "всі соціальні зобов'язання перед громадянами" і фінансувати медицину, пенсії та національні проекти.

Міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що значні ресурси спрямовуються на "спеціальну воєнну операцію", але фінансування національних проектів буде вдвічі більше, ніж раніше.

Також планується виділити кошти на модернізацію комунальної інфраструктури та пільгові іпотечні програми.

"Кремлівські чиновники, ймовірно, побоюються втоми від війни серед населення і намагаються підігрівати громадську підтримку війни, підкреслюючи увагу Кремля до соціальних проектів", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також

Пенсія у спадок: хто може її отримати
сьогодні, 14:20 8 переглянули
Зображення пенсійного посвідчення і руки