Кудрицький вперше прокоментував своє звільнення з Укренерго

Кудрицький прокоментував звільнення з Укренерго
Кудрицький прокоментував звільнення з Укренерго

На позачерговому засіданні наглядова рада НЕК "Укренерго" прийняла рішення про дострокове припинення повноважень голови правління Володимира Кудрицького. Це рішення було прокоментовано самим Кудрицьким на його сторінці у Facebook.

Виконуючим обов'язки голови правління призначено Олексія Брехта, а також обрано нового голову правління через проведення конкурсу. Кудрицький вважає, що рішення про звільнення та призначення нового керівника є виключною компетенцією наглядової ради. За його словами, це стосується незалежності корпоративного управління компанії та прозорих бізнес-процесів, що є важливими для отримання фінансової підтримки на відновлення та захист енергосистеми від західних партнерів.

Кудрицький твердить, що інформація щодо захищеності підстанцій "Укренерго" не є причиною його звільнення. Він також зазначив, що на об'єктах компанії вже побудовано антидронові укриття, які врятували десятки автотрансформаторів. Крім того, Кудрицький розповів про кампанію з дискредитації "Укренерго" в анонімних телеграм-каналах і ЗМІ, яка за його словами мала на меті руйнування іміджу компанії.

Останній робочий день Кудрицького в "Укренерго" заплановано на 4 вересня. Двоє членів наглядової ради "Укренерго" - Данієль Доббені та Педер Андерсон - також подали заяви про дострокове припинення своїх повноважень у зв'язку з рішенням про звільнення Кудрицького, яке вони вважають політично вмотивованим та необґрунтованим.

Читайте також