"Легка" дієта: як схуднути за тиждень

Літо - найпідходящий час для скидання кількох зайвих кілограмів.

Експерти з харчування впевнені, що влітку схуднути набагато легше. Достатньо додати більше фруктів і овочів до свого раціону, а також збалансувати водний режим.

Щоденно споживайте різні продукти: овочі, фрукти, ягоди або кисломолочні вироби.

Ця дієта розрахована на один тиждень і дозволяє знизити вагу на два кілограми.

Проте не всім рекомендується здійснювати літню дієту. Людям з захворюваннями шлунково-кишкового тракту і проблемами з травленням не варто переходити на таке харчування, так як підвищена кількість фруктових кислот може призвести до ускладнень. Також ця дієта не рекомендується для людей з проблемами кровообігу та тих, хто нещодавно переніс операції.

Запам'ятайте, перш ніж розпочати активне худнення, краще проконсультуватися з лікарем.

Уникайте продуктів, що містять цукор і надмірну кількість солі. Вам необхідно відмовитися від маринадів, копченостей, мучних і кондитерських виробів, а також алкоголю.

Перед кожним прийомом їжі випивайте склянку води за 30 хвилин.

Між їдою пийте зелений чай або трав'яні настої.

Востаннє їжте не пізніше 19:00.

Збільшуйте фізичну активність. Робіть ранкову зарядку і займайтеся активними видами відпочинку на природі.

Метаболізм грає важливу роль в нашому взаємозв'язку з їжею, енергією та масою тіла. Швидкий метаболізм допомагає спалювати калорії навіть у стані спокою, тоді як повільний метаболізм сигналізує про необхідність меншого споживання калорій. Раціон повинен бути збалансованим. Експерти рекомендують щоденно споживати три прийоми їжі, включаючи білкові або фруктові перекуси з низьким вмістом цукру.

Дієтологи також пропонують вісім природних способів, які активізують обмін речовин та допомагають підтримувати хорошу форму.

Читайте також: