Лише одна черга: Укренерго оголосило графік відключень електроенергії на 27 липня

Лінії високовольтного електропередавання в землях України
Лінії високовольтного електропередавання в землях України

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що заплановані обмеження електропостачання відбудуться 27 липня. За інформацією, оприлюдненою "Укренерго", відключення будуть проводитися лише у вечірні години пікового споживання.

"Завтра, 27 липня, заходи обмеження будуть застосовуватись лише в години вечірнього піку споживання. З 17:00 до 23:00 буде діяти одна черга відключень", - це йдеться у повідомленні "Укренерго".

ДТЕК, один з найбільших приватних енергетичних холдингів України, також підтвердив цю інформацію і заявив, що застосовуються графіки відключень згідно з вказівкою "Укренерго". Компанія також зобіцяла оперативно інформувати споживачів про можливі зміни через свій телеграм-канал.

Ця новина стала відома після заяви голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького про покращення ситуації в енергетичній системі України. Він зазначив, що складний період літа вже минув, оскільки знизилася спека і була виконана ремонтно-відновлювальна робота.

"Замість складного режиму 3-4 черги, ми маємо 1-2, які застосовуються в залежності від часу. В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі - трохи більший. А в деякі ми навіть можемо не вводити ніяких обмежень електроспоживання", - пояснив Кудрицький.

Він також висловив сподівання, що при відсутності нових серйозних пошкоджень електростанцій ситуація буде продовжувати покращуватися у найближчі тижні.

Читайте також