Литва хоче знову уніфікувати санкції проти РФ та Білорусі

Литва має намір розпочати перемовини для уніфікації санкцій проти росіян і білорусів. Таку заяву зробила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, повідомляє Delfi.

Білотайте зазначила, що потрібно повернутися до цих дискусій і звернутися знову до парламентаріїв, оскільки є нові обставини, які потрібно врахувати.

Міністрка відзначила, що наразі Департамент державної безпеки (ДДБ) Литви підтверджує загрози, що виходять від Білорусі, тому варто переглянути уніфікацію санкцій.

Білотайте додала, що ці дискусії тривають, особливо після того, як ДДБ публічно виклала свої аргументи, вказуючи на реальні загрози.

Нагадаємо, що у четвер, 20 квітня, парламент Литви остаточно затвердив введення національних санкцій проти громадян Росії та Білорусі через війну в Україні. Законопроект про обмежувальні заходи у зв'язку з військовою агресією проти України посилив процедуру надання постійного або тимчасового посвідчення на проживання, видачі віз та заборонив переміщення громадян Росії через кордон Європейського союзу.