Людина з паспортом РФ ініціює процес зміни керівництва в асоціації футболу

Процес щодо запуску процедури заміни керівника Української асоціації футболу Андрія Павелка на Андрія Шевченка намагаються розпочати руками очільника Київської обласної футбольної асоціації Андрія Засухи, у якого виявили російський паспорт. Про це заявив журналіст і ведучий "ТаТоТаке" Сергій Болотніков.

За його словами, Засуха ініціює запуск процесу позачергових виборів УАФ в той момент, коли чинний керівник Асоціації перебуває під арештом у Львові.

"Ми знаємо, що начебто Андрій Шевченко хоче цю владу підхопити, але дуже довго процес не рухався. Проте вже зараз він розпочався. Щоб зняти Павелка, потрібно скликати позачерговий конгрес УАФ, а щоб його скликати, потрібно щоб на конференції обласних асоціацій ухвалили таке рішення", пояснив Болотніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи є шанс у збірної України вийти на Євро-2024: Ребров прокоментував

Також Болотніков вважає, що президент ФК Колос і голова Київського об'єднання асоціацій футболу став ініціатором цього процесу не випадково.

"5 вересня сталася серйозна подія: асоціація Київської області, якою керує Засуха, зібралася та скликала конференцію на 28 жовтня. Схоже, Засуха став першим, хто здаватиме Павелка в цьому плані. Думаю, що не просто так, що історія з його російським паспортом тут має своє місце", зауважив журналіст.

Раніше ЗМІ писали, що Засуха має громадянство Росії з 2008 року, його батько жив на території РФ, а мати була членом "Партії регіонів".

Разом з тим, за словами Болотнікова, зібрати позачерговий конгрес УАФ, навіть з урахуванням дій Засухи, буде дуже складно.

"Звісно, що цього замало. Щоб провести конгрес, потрібно хоча б 30 із 40 голосів від усіх колективних членів. Раніше там 2/3 голосів потрібно було, а він змінив на 3/4", зазначив журналіст.

Зауважимо, що перша спроба зміни керівника УАФ мала місце у грудні минулого року, але тоді на неї відреагували в УЄФА, нагадавши про незалежність національних футбольних органів і пригрозивши Україні виключенням з організації у разі проведення незаконних виборів керівництва УАФ.

Президента УАФ Андрія Павелка взяли під варту в червні цьогоріч у Львові, коли виносити рішення про його арешт судді у Києві відмовилися. В УАФ кримінальне переслідування Павелка називають замовним, вказуючи на зацікавленість у цьому зокрема і лобістів інтересів країни-агресора у міжнародних футбольних органах.