Лукашенко пригадав, про що Путін просив його перед вторгненням в Україну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що начебто не знав про початок повномасштабного вторгнення в Україну до 24 лютого 2022 року.

Білоруський диктатор нібито дізнався про початок війни в Україні з відеозвернення президента Росії Володимира Путіна, розповів Лукашенко скандальній проросійській пропагандистці з України Діані Панченко. Інтерв'ю поширили білоруські ЗМІ.

"Жодних обговорень перед цим не було. За декілька днів до 24 лютого Путін попросив про допомогу. Сказав, якщо раптом що станеться. Ну, будь-яке може бути. Ти прикрий мене, будь ласка", розповів Лукашенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Після цих слів диктатор знову взявся за карту.

"Я спеціально вам тут карту намалював. Росія перемеле вас. України як держави не буде", видав Лукашенко.

У цьому ж інтерв'ю Лукашенко визнав, що з території його країни в Україну вдерлась російська армія. Він додав, що про причини вторгнення з північного напрямку у районі Чорнобильської зони треба питати у президента Володимира Зеленського. Лукашенко заявив, що у цьому "було певне значення".

Нелегітимний президент Білорусі раніше визнавав і те, що на початку повномасштабної війни були удари з його території по Україні.