Лукашенко заявив, що не давав Пригожину гарантій безпеки

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що не давав гарантії безпеки очільнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину.

Він двічі говорив із Пригожиним про безпеку, передає "Белта".

"Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем ішли на Москву. Я йому кажу: "Жень, ти розумієш, ти згубиш людей і сам загинеш?" У запалі ця людина, щойно з фронту: "Чорт із ним, загину!" Я йому кажу: "Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила". − "Ні, ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину". Ось перша розмова йшла. Другий раз, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: "Хлопці, дивіться", − розповідає Лукашенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому він переконаний, що Путін не може стояти за замахом на Пригожина.

"Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, ухвалюючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на те пішло", − заявив Лукашенко.

23 серпня ввечері у Тверській області РФ розбився літак Пригожина. На борту перебували 10 осіб, усі померли. Зокрема Пригожин і його заступник. Рейс був Москва Санкт-Петербург.

Літак імовірно наказав збити Путін, повідомили американські аналітики Інституту вивчення війни.