Макрон зібрався у Китай відмовляти Сі Цзіньпіна від зближення з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон відправляється до китайської столиці Пекін.

Він сподівається відмовити лідера КНР Сі Цзіньпіна від будь-яких зближень з президентом Росії Володимиром Путіним, пише Politico.

Макрон вірить, що Китай може відіграли посередницьку роль у війні РФ проти України. При цьому незрозуміло, які важелі впливу має Макрон, пише ЗМІ.

Очікується, що президент Франції проведе кілька годин у дискусіях з Сі Цзіньпіном. За даними видання, під час візиту Макрон відвідає місто, яке має особисту цінність для китайського лідера.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Враховуючи невдалі спроби Макрона зіграти центральну роль у вирішенні конфліктів, таких як зупинка війни Росії проти України чи відновленні ядерної угоди з Іраном, у Сполучених Штатів Америки та інших країн є сумніви, що ця поїздка принесе значні результати.

Politico посилається на трьох анонімних чиновників адміністрації американського президента. За їхніми словами, Білий дім має обмежені сподівання, що Макрон досягне успіху. Сі навряд чи пристане на прохання Макрона або обмежить будь-які наполегливі кроки Китаю в Тихому океані, вважають там.

До того ж помічники Білого дому згадали про невдалі спроби Макрона виступити як миротворець з Путіним напередодні вторгнення РФ понад рік тому. Невдалу спробу прогнозують і в контексті зустрічі із Сі.

Уранці 20 березня Сі Цзіньпін прибув у Росію з триденним візитом. Голова КНР став першим світовим лідером, який зустрівся з Володимиром Путіним після видачі ордера на його арешт.

20 березня він провів переговори з Путіним у форматі "тет-а-тет", наступного дня з розширеними делегаціями.

За підсумками зустрічі з Путіним планувалася телефонна розмова китайського лідера із президентом Володимиром Зеленським, яка не відбулася.