Машиніст поїзда заснув і пропустив поворот: 18 людей загинули

Машиніст поїзда заснув і пропустив поворот: 18 людей загинули

15 жовтня 1907 року, поруч з Лондоном, сталася жахлива аварія. Пасажирський потяг, що перевозив поштові вагони, зійшов з рейок на станції Шрусбері. Наслідками цієї трагедії стало загибель 18 людей і поранення 33 осіб.

Згідно з розслідуванням, машиніст рухався з дуже великою швидкістю – 97 км/год, замість дозволених 16 км/год. Це призвело до перекидання трьох вагонів. Жодна система у потязі не була несправною, а водій нічого не зачіпав і не вживав наркотиків. Комісія припускає, що причиною аварії стала дрімота машиніста, який пропустив сигнал повороту.

По зупиненні аварії, розпочалося офіційне розслідування, результати якого були опубліковані 12 лютого. Встановлено пам'ятний знак на місці аварії і обмежено швидкість руху потягів.

27 червня 1988 року на Ліонському вокзалі у Парижі сталася інша страшна аварія. Два приміські потяги зіткнулися, призводячи до загибелі 56 людей і поранення 57 осіб. Ліонський вокзал – один з найбільших залізничних вокзалів у Парижі.

Причиною аварії стало зірвання стоп-крана у вагоні одного з потягів. Гальма на вагонах несправно працювали, і система безпеки примусово заблокувала їх. Диспетчер вирішив надіслати потяг до кінцевої зупинки на Ліонському вокзалі, не дивлячись на сигнали неполадки.

Зі швидкістю 96 км/год, потяг потрапив у станційний вагон і загинуло 56 осіб, і ще близько півсотні отримали поранення. Пасажири некерованого потяга зійшли з смуги, але отримали лише невеликі подряпини.

Читайте також: