М'ясо, риба, сир чи овочі: які продукти не можна заморожувати

М'ясо, риба, сир чи овочі: які продукти не можна заморожувати

Є продукти, які не рекомендується заморожувати, навіть якщо ми не встигли доїсти або використати їх до закінчення терміну придатності. Про це поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Перше, що варто пам'ятати, - листя салату. Воно хрумке та свіже, але якщо його заморозити, воно перетвориться на кашоподібну субстанцію, яку ніхто не захоче їсти.

Також не варто заморожувати молочні продукти, наприклад молоко, сметану та йогурт. Вони можуть розшаруватися, втратити свій смак або навіть згорнутися після розморожування.

Мелену та зернову каву теж краще не заморожувати, оскільки після заморозки вона втрачає багато зі свого смаку та аромату.

Сирою картоплею також треба бути обережним. Після заморожування вона стає м'якою, швидко псується і набуває неприємного присмаку. Якщо все ж таки хочете заморозити картоплю, спочатку її слід підготувати.

Соуси також не рекомендується заморожувати, оскільки вони можуть стати водянистими після розморожування.

Насамкінець, не варто заморожувати газовані напої в алюмінієвих і скляних банках, оскільки вони можуть луснути або навіть вибухнути через збільшення об'єму води під час замерзання.

Деякі свіжі фрукти та овочі, що містять багато води, також не рекомендується заморожувати, оскільки вони стають в'ялими та непривабливими після розморожування. Є винятки, які можна заморозити, але вони потребують додаткової підготовки.

З категорії продуктів, які можна заморожувати, але після розморожування вони здаються перевареними та позбавленими смаку, є відварена паста та рис.

Сирі качани кукурудзи також можна заморожувати, але краще саме після варіння.

Читайте також: