Масований нічний удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків

Нічний удар по Україні: наслідки
Нічний удар по Україні: наслідки

Уночі окупанти випустили по Україні понад 50 ракет і близько 50 дронів «Шахед». Удар спрямований на південь, центр і захід країни. Заздалегідь приготувавшись до атаки, Росія завдала пошкоджень цивільним об'єктам і інфраструктурі. Президент Зеленський відреагував на цю подію.

Зеленський подякував українським військовим за знищення більшості ворожих цілей. Водночас, він заявив про наявність певних промахів.

«Усі служби працюють на місці, щоб забезпечити допомогу постраждалим. Кожна постраждала людина отримає необхідну допомогу», - сказав Зеленський.

Головна мета Росії - нормалізувати терор і використати слабкість української системи ППО та партнерів. Зеленський наголосив, що російські терористи розуміють лише мову сили. Він закликав до прийняття ефективних рішень, щоб зупинити терор і не дозволити йому стати нормою.

Президент зазначив, що для цього потрібні додаткові системи ППО і посилення поставок F-16, а також забезпечення воїнів всіма необхідними ресурсами.

«Лише тоді, коли Путін втратить змогу атакувати цивільних людей і інфраструктуру, він буде примушений припинити терор. Це випробування для людства і свободи. Ми повинні пройти його разом, або світ опиниться в дестабілізації та хаосі», - заявив Зеленський.

В результаті нічної атаки були пошкоджені об'єкти на Вінниччині, Дніпропетровщині та Львівщині. Атомні електростанції виявили інциденти, але ситуацію швидко вирішили. Україна продовжує боротися з агресією Росії та захищати свою територію та населення.

Читайте також