Мережа лабораторій «Сінево» повідомила про тиск ДБР та ймовірне закриття всіх відділень

Арешт будівлі головного офісу медичної лабораторії "Сінево" в Києві

Мережа медичних лабораторій "Сінево" повідомила про арешт будівлі головного офісу та центральної лабораторії компанії, розташованої на проспекті Академіка Палладіна 46/2 у Києві. Цю інформацію передала компанія у своїй офіційній заяві. За даними "Сінево", будівлю арештували у рамках кримінального провадження про незаконне виведення нерухомості з державної власності у період з 2016 по 2021 рік. Водночас, компанія заявляє, що на момент придбання будівлі в 2010 році вона перебувала в приватній власності, а не належала державі, тому не могла бути виведена з державної власності протягом вказаного періоду.

Компанія "Сінево" також вказує, що після реконструкції будівлі у період з 2013 по 2016 роки, її площа збільшилася більше ніж утричі. Згідно законодавства України, після такої реконструкції будівля вважається новоствореним об'єктом власності її власника. Тому компанія вважає неправомірним накладений арешт.

До того ж, арешт на будівлю було накладено ДБР без офіційного повідомлення компанії Сінево Україна, і власника будівлі – кіпрської компанії "Лінкмікс Холдінгс Лімітед", та без виклику представників компаній на відповідне судове засідання. Внаслідок чого Сінево Україна стало відомо про арешт лише по факту появи відповідного запису в державному реєстрі.

Крім того, компанія наголошує на тому, що кримінальне провадження Державного бюро розслідувань є необґрунтованим тиском на них. Заборона на використання будівлі в будь-який спосіб, включаючи передачу в оренду, також свідчить про те, що арешт було накладено з неправомірними мотивами. У своїй офіційній позиції компанія просить ДБР та органи влади знайти правове рішення у цьому питанні та скасувати арешт будівлі лабораторії.

Мережа лабораторій "Сінево" закликає до негайного вирішення питання, оскільки продовження арешту може призвести до припинення роботи компанії, втрати бюджетних надходжень та безробіття більше ніж 2300 співробітників. Державне бюро розслідувань наразі не оприлюднило жодної інформації щодо справи з арештом будівлі "Сінево".