Ми відчуваємо, що в нас хочуть вкрасти Різдво

Різдво в Україні: радість та боротьба

Христос народився!

Уже 97-й тиждень війни на нашій землі. Росія продовжує атакувати Україну, страшна війна триває. Утім, незважаючи на це, ми святкуємо Різдво Христове, вперше разом за григоріанським календарем. Ми маємо надію, що світло переможе темряву.

Але на жаль, Різдво в Україні не спокійне. Російські атаки тривають день і ніч. Фронт не заспокоюється. Ми відчуваємо, що намагаються позбавити нас радості Різдва. Але ми не здаємося. Україна колядує, святкує разом з релігійними організаціями нашої країни та світу. Ми хочемо, щоб весь світ почув нашу різдвяну радість: Україна стоїть, Україна бореться, Україна молиться!

За давнім українським звичаєм, який ми плекаємо, кожна родина сідає за святкову різдвяну вечерю. Батько родини благословляє кутю, особливу різдвяну страву. У цей момент, важливо зробити три речі. По-перше, вдячати Богу за те, що ми дочекалися Різдва у цей складний час. Висловити вдячність за життя в умовах війни і змогу святкувати це свято разом.

Батько також згадує тих, хто цього року покинув нас через війну. Ми спогадуємо усіх, хто уже святкує Різдво на Небесному бенкеті. Також пам'ятаємо тих, хто не може святкувати це свято з родиною через втрати від війни. Ми молимося за них і ділимося різдвяною радістю.

Також, батько просить благословення для своєї родини та нашого народу. Нехай майбутнє буде наповнене миром. Наш майбутній Христос відкриває перед нами світло невідомого. Ми молимося про Його благословення.

Спаситель Христос входить до нас як наш Бог і Спаситель. Ми просимо в Нього, щоб ніхто не вкрав у нас Різдва та його радості. Ворог атакує, щоб забрати у нас цю радість. Спільно заспіваємо прабатьківську коляду, щоб зберегти цю радість.

Проте, Різдво може бути викрадене іншим чином. В світі це свято втрачає релігійний зміст і стає комерційним або політичним інструментом. Кожного разу, коли Різдво втрачає своє значення, воно вкрадається у нас. Не дозволяймо нікому вкрасти у нас радість, мир і світло Різдва.

Вітаю всіх з великим святом. Ми просимо в новонародженого Спасителя мир і благословення для нашої землі. Бажаю веселих свят і Божого благословення, оскільки Христос народився! Славімо Його!

Нехай Господь благословить вас завжди. Амінь.