"Ми зламаємо ХАМАС": прем'єр-міністр Ізраїлю розпочав перше засідання надзвичайного військового уряду

Перша зустріч надзвичайного військового уряду Ізраїлю відбулася 15 жовтня під керівництвом прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Засідання почалося мовчанкою на згадку про жертв, яких холоднокровно вбив ХАМАС. За інформацією The Times of Israel, зала була повна, а 38 міністрів взяли участь у засіданні.

Нетаньягу зазначив, що це перша зустріч надзвичайного військового уряду, і на ній були присутні п'ятеро членів партії "Національна єдність". Про свою команду він сказав: "ХАМАС думав, що ми його зламаємося. Ми зламаємо ХАМАС. Ми працюємо цілодобово як команда, єдиним фронтом. Наша єдність є чітким сигналом для народу, ворога і всього світу". Він також висловив свою повну підтримку воїнам Ізраїлю на передовій.

Проте, армія Ізраїлю змушена перенести початок наземної операції у Секторі Гази через негоду, яка утримується у ці дні. За даними The New York Times, операція спочатку була запланована на вихідні, проте через хмарність її відклали на кілька днів. Офіцери пояснили, що погодні умови роблять наземну операцію недоцільною.

Читайте також: