Міноборони визначилося щодо законопроекту про створення ПВК в Україні

ПВК в Україні: рішення Міноборони
ПВК в Україні: рішення Міноборони

Міністерство оборони України схвалило проект "Закону про міжнародні оборонні компанії" з зауваженнями

Міністерство оборони України схвалило з зауваженнями проект "Закону про міжнародні оборонні компанії", який регулює діяльність таких організацій в Україні. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Метою законопроекту є врегулювання правового статусу та діяльності міжнародних військових компаній, створених в Україні, які братимуть участь у оборонних заходах та надаватиме оборонні послуги за межами країни.

Згідно з документом, планується створити Державну службу України у справах міжнародних оборонних компаній, яка підпорядковуватиметься Головному управлінню розвідки Міноборони. Цей орган контролюватиме діяльність міжнародних оборонних компаній, реєструватиме угоди з оборонних послуг та вестиме облік їх озброєння та техніки.

Міжнародні оборонні компанії (МОК) зможуть надавати широкий спектр послуг за кордоном, включаючи безпеку, охорону об'єктів, тактичну підготовку, розмінування та консультації з безпеки. Законопроектом передбачено, що засновниками МОК можуть бути лише резиденти України, а працівниками – особи від 21 року з досвідом служби в українських військових формуваннях. МОК матиме право на використання стрілецької зброї, броньованої техніки та спеціального обладнання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЗСУ отримає нове озброєння зі США, Італії та Бельгії.

Читайте також