Головна

Мобілізація в Україні: Офіс президент анонсував пошук нових стимулів для громадян

Мобілізація в Україні: пошук нових стимулів

Мобілізація в Україні потребує нового підходу, оскільки всі добровольці, які бажали захищати батьківщину, вже вирушили на війну. Таку думку висловив Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента, під час інтерв'ю на телеканалі "24".

За словами Подоляка, необов'язково мобілізацію потрібно переглянути. Частина українців не бажає служити в армії з різних причин.

Радник президента виділив чотири фактори, які, його думкою, допоможуть змінити ситуацію:

  • зміна комунікації;
  • покращення гарантій щодо тренінгу та психологічної підготовки;
  • фрагментація серед тих, хто бажає служити в певних підрозділах армії;
  • менше особистих позицій щодо процесу мобілізації.

Наразі воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до лютого наступного року. Чоловіки і надалі отримуватимуть повістки з військкоматів.

Раніше Віктор Муженко, колишній головнокомандувач Збройних сил України, заявив, що проблеми з мобілізацією у нашій країні виникають через порушення законодавства, зокрема Закону "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію".

Також відомо, що Міністерство оборони внесло зміни до Розкладу хвороб, згідно з яким військово-лікарські комісії оцінюють здатність до служби та регулюють її проходження для осіб з обмеженою працездатністю. Відтепер люди з "спірними статтями" щодо здоров'я будуть повністю здатними до служби у ЗСУ, до них відносяться чоловіки з вірусним гепатитом, ВІЛ та психічними захворюваннями.

Читайте також: