Моді висловився про необхідність переговорів "двох сторін" для завершення війни в Україні

Моді про переговори для завершення війни
Моді про переговори для завершення війни

Продовжуючи свій візит до Києва, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна не лишалася байдужою до війни в Україні, хоча намагалася триматися осторонь конфлікту. Він зазначив, що Індія відіграла "подвійну роль" у цій ситуації.

"Під час кризи є кілька типів допомоги, яку потребував народ України, і для задоволення цих потреб ми прийняли гуманітарну точку зору і намагалися зробити все можливе", - сказав Моді.

Другим аспектом ролі Індії, за словами Моді, було уникання прямого втручання. Але він підкреслив, що це не означало байдужості з боку Індії. Вони ніколи не були нейтральними, але завжди були на боці миру.

Моді також зазначив, що проблеми не можна вирішити на полі бою, і він закликав до діалогу і дипломатії. Він наголосив на необхідності прийняття спільних заходів для вирішення кризи.

Президент Зеленський сказав, що закінчення війни та справедливий мир для України - це пріоритет. Він сподівається, що Індія приєднається до спільного комюніке інавгураційного Саміту миру.

Цей візит став першим в історії відносин двох країн. Під час візиту до Києва Моді і Зеленський вшанували пам'ять загиблих українських дітей, які стали жертвами російської агресії, поклавши іграшки до місця мультимедійного мартирологу "Діти".

Читайте також