МОЗ запустило єдиний портал вакансій: що це означає для українців

Екран порталу вакансій на комп'ютері
Екран порталу вакансій на комп'ютері

Міністерство охорони здоров'я України створило Єдиний веб-портал вакансій у державних та комунальних медзакладах. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Спеціальний сайт було створено для виконання законодавчих вимог, особливо щодо проведення конкурсів на керівні посади у медичних установах. Правила не стосуються приватних медичних закладів, закладів охорони здоров'я МВС, Міноборони, військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення.

Єдиний веб-портал доступний за посиланням: www.medvacancy.moz.gov.ua.

Зокрема, на ньому можна публікувати оголошення про вакансії в медустановах, шукати роботу, подаватись на оприлюднені позиції, залишати оголошення про результати проведених конкурсів тощо.

Щоб розмістити вакансії, представники лікарень повинні будуть пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, створити особистий кабінет. Кандидати на посади також зможуть зареєструватись.

"Інформацію про вакантну посаду до Єдиного веб-порталу заклади охорони здоров'я мають подавати протягом 10 робочих днів з дня її утворення або вивільнення", - зазначено у повідомленні.

Введення Єдиного веб-порталу вакансій, за словами МОЗ, допоможе зручнішому працевлаштуванню та доступності вакансій, скоротить час і зусилля для працевлаштування, підвищить контроль якості та прозорість підбору кадрів, зменшить дефіцит кадрів у сфері охорони здоров'я, оптимізує процес визначення кадрових потреб та формування обсягів держзамовлення на навчання майбутніх спеціалістів, а також усуне корупційні ризики.

Нагадаємо, кому в Україні готові платити по 40 тисяч на місяць. 

Читайте також