Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Восени садівники намагаються оптимально підживити рослини, які висаджують на зиму, щоб забезпечити гарний урожай. Проте, варто бути уважними, щоб не завдати шкоди. Якщо використати неправильні добрива, можна зовсім не отримати урожай.

Наприклад, озимий часник, який зазвичай висаджують до сталого початку морозів, не можна підживлювати за допомогою одного з найпоширеніших добрив - золи.

Досвідчені садівники рекомендують застосовувати золу лише на етапі підготовки ґрунту до посадки часнику. Вже у самі ями золу не потрібно сипати. Цьому добриву також варто уникати тим, у кого на ділянці нейтральний або слаболужний ґрунт.

Надлишок деревної золи може пошкодити рослину. В кращому випадку це знизить подібність рослин. У гіршому випадку зола може спалити коріння часнику, коли воно формується.

А навесні, коли на поверхні ґрунту з'являться перші паростки, часник потрібно підживити азотними добривами. Для цього краще використовувати сечовину. Після внесення добрива необхідно розпушити міжряддя.

Озимий часник вирощувати досить вигідно, оскільки він добре переносить морози, є стійким до грибкових захворювань і може довго зберігатися. Більше того, можна отримати великі головки. Для цього необхідно дотримуватися певних рекомендацій.

Щоб отримати добрий урожай часнику на наступний рік, необхідно вибрати якісні сорти. Саджати його слід, керуючись сприятливим посівним місячним календарем.

Читайте також: