МВФ та Україна узгодили транш на $900 млн

Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) досягли угоди щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування (EFF). Ця угода дозволить Україні отримати транш в розмірі близько 900 млн доларів. Про це повідомила пресслужба МВФ.

За словами представника МВФ, угода була досягнута між співробітниками Фонду і українською владою. Угода підлягає затвердженню Виконавчою радою МВФ.

Згідно з повідомленням МВФ, Україна виконала всі кількісні критерії ефективності та більшість структурних контрольних показників. Тепер угоду розглядатиме Виконавча рада, що дасть зелене світло для отримання траншу.

Представник МВФ, Гевін Грей, підкреслив, що співробітники МВФ і українська влада домовились на рівні персоналу. Угода чекає на розгляд Виконавчої ради МВФ, що очікується найближчим часом.

Нагадаємо, що в липні МВФ оприлюднив оновлений меморандум з Україною, у якому було зазначено зобов'язання України щодо виконання структурних маяків МВФ. За виконання цих зобов'язань, Україна отримала другий транш кредиту.

Загалом програма МВФ розширеного фінансування передбачає виділення Україні $15,6 млрд. Перший транш фінансування в розмірі $2,7 млрд було надано вже раніше.