Наші сили знищують окупанта, результати відчутні, - Зеленський

Наші сили знищують окупанта, результати відчутні, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський продовжує підготовку до глобального саміту миру шляхом проведення дипломатичних зустрічей з країнами світу. Він зустрівся з лідерами Румунії, Анголи та Іраку, запрошуючи їх на саміт та розповідаючи про роботу, яка вже зроблена для організації заходу.

"Статут ООН об'єднує всі нації, всі держави однаково зацікавлені в тому, щоб цілі та принципи статуту ООН були дійсно робочим інструментом підтримання миру", - зазначив президент.

Під час зустрічі з президентом Румунії були обговорені питання безпеки та стабільності в регіоні та Європі, зокрема співпраця в галузі оборони між Україною та Румунією. Зеленський також висловив подяку за підготовку нового оборонного пакета для українських воїнів.

З лідером Анголи обговорювалися можливості двосторонньої співпраці, а з прем'єр-міністром Іраку - відносини між країнами та потреба у стабільності ситуації в світі.

Зеленський також підкреслив важливість розширення українського експортного морського коридору та поставок українського продовольства на світовий ринок.

Крім того, президент України провів зустріч з міністром закордонних справ Німеччини, висловивши вдячність за підтримку від країни. На зустрічі обговорювалася співпраця в галузях безпеки, політики та європейської інтеграції.

Щодо ситуації на фронті, особливо на Покровському, Краматорському та Бахмутському напрямках, вона залишається складною. Однак, українські сили продовжують успішно знищувати окупантів на Харковщині. Зеленський висловив подяку воїнам за їх влучність та стійкість.

Наприкінці, президент зустрівся з молодими українськими науковцями, які планують розвивати свою кар'єру в Україні.

Читайте також: