На Харківському напрямку окупанти здійснили 13 атак та 8 авіаударів, тривають бої біля Вовчанська, - Генштаб

На Харківському напрямку окупанти здійснили 13 атак та 8 авіаударів, тривають бої біля Вовчанська, - Генштаб

Продовжується наступ ворога на Покровському напрямку

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 17:00 14 травня 2024 року, військові сили продовжують зупиняти наступ ворога, найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку.

"Сили оборони мужньо стримують ворожий натиск та жорстко відповідають на спроби загарбників йти вперед", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу кількість зіткнень збільшилась до 93. На Харківському напрямку стрійні підрозділи ворога вже здійснили 13 атак, зокрема на напрямках Глибоке - Липці, Шебекіно (рф) - Вовчанськ, Борисівка - Нескучне. До цього ворог здійснив 8 авіаударів. Ведуться бої поруч з Вовчанськом.

На Куп'янському напрямку противник наніс авіаудар в районі Сергіївки. Загалом зафіксовано 9 бойових зіткнень, тривають 3 з них. "Загарбники зазнають втрат, дані уточнюються", - повідомляє Генштаб.

На Лиманському напрямку ворог двічі невдало намагався покращити своє положення в районах Іванівки та Тернів. На Краматорському напрямку ворог провів 9 атак та 3 рази наніс авіаудари в районах Іванівського, Дружби та Північного. Одне зіткнення продовжується.

На Покровському напрямку ворог не знижує інтенсивності атак. Особливо активна бойова авіація ворога - сьогодні зафіксовано 13 авіаударів. Загалом на напрямку було 30 атак ворога, найбільше - в районах Новоолександрівки та Нетайлового.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили 7 ворожих атак. Ворог намагався вигнати наших захисників з районів Георгіївки, Новомихайлівки та Красногорівки. На Времівському напрямку зафіксовано 6 безуспішних штурмів ворога біля Старомайорського. "Загарбники зазнали достойного опору та відступили", - зазначає Генштаб.

На решті напрямків ситуація залишається стабільною. "Наші воїни продовжують впевнено стримувати ворога та завдають йому найбільших втрат", - підкреслює Генштаб ЗСУ. Групи піхоти ворога складаються в основному з 1-2 мотострілецьких відділень.

Читайте також: