На кордоні вогнем зупинили дві російські ДРГ

У межах Новгород-Сіверської територіальної громади Збройні сили України припинено чергову ворожу спробу перетину державного кордону України з боку Російської Федерації у північній операцій зоні.

Наближення до контрольної смуги з різних боків двох озброєних груп бойовиків помітив вартовий посту спостереження, повідомив 15 серпня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram. Зав'язався стрілецький бій.

"Дві ДРГ намагалися пройти в Чернігівську область, але їх із боєм вигнали ЗСУ. Вони намагалися проникнути з різних боків до Новгород-Сіверської територіальної громади. Відразу ж за рішенням старшого командира по диверсійним силам противника було нанесене вогневе ураження з артилерії. Одночасно до державного кордону висунувся протидиверсійний резерв з підрозділами аероспостереження", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За попередніми даними, диверсійно-розвідувальні групи складалися з п'яти та семи бойовиків відповідно. Зазнавши втрат пораненими та вбитими, ворог відійшов у зворотному напрямку.

Збройні сили України контролюють північну частину Урожайного на Донеччині. Росіяни перекидають під селище підкріплення.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російські війська вели наступ поблизу Куп'янська 14 серпня. Наступали поблизу Орлянки в 22 км на схід від Куп'янська та Миколаївки за 24 км на схід від міста.