НАБУ та САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому заступнику голови ОП: названо суму

НАБУ та САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому заступнику голови ОП: названо суму

НАБУ та САП оголосили про підозру колишньому заступнику керівника Офісу Президента України

Учора, 22 травня 2024 року, НАБУ (Національне антикорупційне бюро) та САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура) заявили про підозру колишньому заступнику керівника Офісу Президента України за фактом незаконного збагачення.

За даними слідства, протягом 2020-2022 років посадовець набув активів на суму 17,1 млн грн, хоча у нього було заощадження та офіційний дохід в розмірі понад 1,3 млн грн. Різниця між вартістю набутого майна і коштами чиновника становила 15,7 млн грн.

Ці активи включають дві автомобілі (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця у Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

Як виявилося, посадовець оформив більшу частину цього майна на свого брата, проте залишив за собою повне право розпоряджатися ним. Зокрема, мотоцикл Honda спочатку був зареєстрований на іншу особу, але потім був переоформлений на нього.

Дії підозрюваного кваліфікуються за ст. 368-5 КК України.

Виявлення цього злочину стало можливим завдяки розслідуванню журналістів "Українська правда" та підтримці Національного агентства з питань запобігання корупції. За інформацією Української правди, цей посадовець - Андрій Смирнов.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, поки її вина не буде доведена в законному порядку і судом не буде винесено рішення_.

Читайте також: