Наєв пояснив, чому "вагнерівців" відправили у Білорусь

Найманців ПВК "Вагнера" розмістили у Білорусі для психологічного тиску на населення.

Україна готова до небезпеки звідти, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.

"Нас не треба лякати, бо ми знаємо, чим треба займатися й робимо все для того, щоб ворожі розвідувальні диверсійні сили не змогли успішно діяти на території України, зокрема, на Київському напрямку в Чорнобильській зоні", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щоб запобігати діям ворога, українські війська за останній тиждень зруйнували п'ять ділянок доріг, які вели до кордону з Білоруссю. Створили понад 60 лісових завалів і замінували їх та заклали більш ніж 2,5 тис. протитанкових мін.

"Наші хлопці дуже вмотивовані та натреновані. Ми все робимо для того, щоб населення України вірило в наші Збройні сили", додав Наєв.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" може відкрити ще одну свою базу на території Білорусі. Йдеться про Гомельську область, що неподалік кордону з Україною. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики нагадують, що у повномасштабній війні РФ проти України група "Вагнер" зазнала близько 80% втрат. У тому числі 28% "вагнерівців" було знищено.

Російський терорист Євген Пригожин вперше після бунту звернувся до бойовиків ПВК "Вагнер". Він назвав ситуацію на фронті "ганьбою" та назвав умови повернення на війну проти України. Пригожин також зазначив, що тепер "вагнерівці" робитимуть з білорусів "другу армію світу".