Наєв показав тренування українських військових в умовах міста

Українські військові проходять тактичну підготовку перед відправленням у Бахмут.

Подробицями навчання поділився в Телеграм Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він зазначив, що основна робота на "полігоні" полягає у відточенні навичок протидіяти повітряному десанту РФ та вести ефективні бої з ворожими ДРГ в урбанізованій місцевості.

"Зокрема, в умовному населеному пункті вчимо, як правильно підходити до будинку, входити до нього, зачищати кімнати, нарізати кути тощо", - написав він.

Наєв зазначив, що ці тренування особливо важливі в умовах сучасної війни та боїв у Бахмуті. Зараз за контроль над містом продовжуються жорстокі бої з найманцями ПВК "Вагнер".

На окремих ділянках Бахмута в Донецькій області ворога контратакували підрозділи Сил оборони. У зв'язку з цим окупанти залишили деякі позиції в місті. Водночас ситуація на Бахмутському напрямку "доволі складна". Про це повідомив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Ватажок бойовиків групи "Вагнера" Євген Пригожин боїться українських контратак у Бахмуті, тому закликає Кремль посилити оборону на сході України. Він, зокрема, заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня. Але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).