"Нагадує 1917-й рік. Окупанти крадуть врожай" – Гайдай про "економічну політику" Росії на Луганщині

Росіяни на окупованій Луганщині крадуть запаси пального і врожай. Люди не мають ні прав, ні захисту. І доводиться або повністю лягати під окупантів, змінювати документи, або їх просто пограбують. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ніякого економічного дива немає. На ринку у Старобільську вже обмінюють продукти за бартером. На шмат м'яса можуть поміняти шубу. У нас міста розвивалися, ми будували інфраструктуру спортивну, навчальну, парки та сквери. Росія ж принесла дрова в багатоповерхівки та "помивочні". Це такі душові у палатках, які ставили у містах. Там по десять людей одночасно приймали душ. У нас був сучасний комунальний транспорт. А росіяни його майже весь знищили. Замість "Мерседесів" та сучасних тролейбусів хваляться "буханками", які завезли", каже Гайдай.

Окупанти просто забирають у людей, що їм треба, додає голова ОВА.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Бо там немає жодного вибору. Врожай, наприклад. Просто прийшли і забрали. Це нагадує 1917-й рік. Тоді теж у людей крали те, що вони могли заробити своєю працею. Техніку крадуть, запаси пального і врожай теж. Така у них економіка. Люди там не мають ні прав, ні захисту. І доводиться або повністю лягати під окупантів, змінювати документи, або їх просто пограбують", пояснює Гайдай.

Ситуація по всіх напрямках на Луганщині складна, але повністю контрольована Силами оборони. Найважчі ділянки зараз Кремінна і Білогорівка. Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Російські окупаційні війська відправляють в район Кремінної важку техніку і велику кількість піхоти, розповів Гайдай.