Найбільший банк Швеції припинить діяльність у Росії

Шведський банк SEB планує вийти з ринку Росії

Шведський банк SEB заявив про свої плани повністю припинити свою діяльність у Росії та вийти з ринку країни-агресора. Згідно з повідомленням, банк має відкритий офіс у Санкт-Петербурзі та активний веб-сайт для російського ринку. Однак, SEB вирішив припинити цю діяльність.

Ми пропонуємо різні послуги клієнтам банківських і фінансових установ компаній на нашому внутрішньому ринку

Однак, банк зазначив, що в умовах, що склалися, продовження діяльності в Росії стало неможливим або недоцільним. Тому SEB почав скорочувати свою присутність в Росії і має намір повністю припинити свою роботу в країні.

У SEB є офіс тільки в Санкт-Петербурзі, щоб допомогти своїм нечисленним клієнтам вийти з російського ринку

Зазначається, що діяльність SEB в Росії була спрямована на підтримку дочірніх компаній скандинавських, німецьких і британських бізнес-клієнтів. Банк не проводив бізнес-діяльність, спрямовану на місцеві компанії, установи або приватних осіб.

Шведський банк SEB є другим за величиною банком в Естонії, але після його виходу з Росії, жоден інший банк, що працює в Естонії, також не має офісу в Росії.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Росії за порушення стелі цін під час торгівлі нафтою.