Найдовше прізвище в Україні. Спробуйте прочитати без помилок з першого разу

Найдовше прізвище в Україні. Спробуйте прочитати без помилок з першого разу

У Тернополі проживає чоловік, який має прізвище, що містить 50 символів. Воно вважається найдовшим в Україні.

Прізвище та ім'я чоловіка має такий вигляд: Бронівогневладислав-Едуардолеонардоконстантинослав Володимиренклименжільєнко-Громинревинградинтеменко. Як говорить сам чоловік, він хотів, щоб його дані містили 70 символів, але у реєстрі зазначено лише 50, пише Т1.

"Змінюючи свої дані, хотів показати, як користується своїм правом свободи вибору. Підтекст у тому, що я ніби Володимир, тобто я хочу бути у мирі з усім. А друга частина означає, що я до всього серйозно ставлюся, а грім, град, означають, що намагаюся дати опір усьому", каже чоловік.

Чоловік змінює свої паспортні дані від 2010 року, вперше це зробив, коли йому виповнилося 24 роки. Тому це вже четверта зміна його особистих даних.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Таке незвичайне прізвище чоловік створював не сам, йому в цьому допоміг сайт "Вікіпедія". Він багато експериментував з будовою слів: суфіксами та основними частинами прізвища.

Друзі називають свого товариша скороченим іменем "Бронік" або "Бронівогневладислав". Чоловік по-батькові Михайлович. Змінювати цього поки не збирається.

З кожним днем українською мовою цікавляться дедалі більше людей. Про неї дізнаються чимало фактів, про які не знали раніше.

Найдовше слово в українській мові налічує 38 літер. Йдеться про назву хімічної речовини "а-фторсульфо-нилоксиалканперфторкарбонова кислота". Цю довжелезну конструкцію дослідники знайшли в журналі "Хімічна промисловість України".

Читайте також: