НАТО призначило старшого представника в Україні: ключові деталі рішення

Старший представник НАТО в Україні
Старший представник НАТО в Україні

На посаду старшого представника НАТО в Україні призначено Патріка Тернера, повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Він зазначив, що Тернер має значний досвід у сфері міжнародної безпеки та оборони, і почне виконувати свої обов'язки у вересні 2024 року. Його підтвердження стало результатом рішення, прийнятого на останньому саміті НАТО.

"Для мене це справжня честь очолити представництво НАТО в Україні. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з українською владою та партнерами, щоб надати Україні підтримку від НАТО", - заявив Патрік Тернер.

Призначеному представнику НАТО приписується важлива роль у розробці національних стратегій безпеки Великої Британії і в оновленні ядерного стримування. До цього він виконував обов'язки помічника генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики, а також мав посаду міністра з питань оборони у британському уряді.

Також Тернер буде відповідати за координацію діяльності НАТО та української влади, надавати оцінки та поради щодо ситуації в Україні. Призначення Патріка Тернера є одним із суттєвих рішень, прийнятих на останньому саміті НАТО, що проходив у Вашингтоні і відзначався подальшою підтримкою України з боку Альянсу.

Читайте також