Науковці визначили найкращий спосіб швидко заснути

Науковці визначили найкращий спосіб швидко заснути

Є дуже простий спосіб поліпшити сон - зігріти ноги. Таке зігрівання допомагає заснути швидше і спати довше, зазначають дослідники Національного фонду сну відповідно до новин Fox News. Вони прийшли до цього висновку після проведення власних досліджень.

Внутрішня температура тіла грає важливу роль у регулюванні циклу сну та бодрості. Під час сну вона природним чином знижується, що сприяє засинанню та збереженню глибокого сну. Тому зігрівання ніг має позитивний вплив на цю температуру і допомагає поліпшити якість сну, повідомляє біомедик Біцюань Луо з Сан-Франциско.

Для зігрівання ніг можна використовувати грілки, теплі ванни, ванночки для ніг або шкарпетки. Всі ці методи сприяють розширенню кровоносних судин у ногах, що дозволяє крові швидше рухатися до цих частин тіла та знижувати їхню температуру, розповідає Луо.

Науковці також рекомендують вирощувати деякі садові рослини у холодний період і мати їх на підвіконні. Це може стати джерелом свіжої зелені, а також покращить настрій та якість сну. Зокрема, лаванда відома своїми спокійними і розслаблюючими властивостями, тому рекомендується її використовувати для покращення якості сну.

Деякі садові рослини на зиму можна заносити додому і вирощувати на підвіконні. Вони можуть стати гарним джерелом свіжої зелені. Є рослина, яка допоможе поліпшити якість сну. І це лаванда. Найкращий час для вкорінення живців лаванди після цвітіння в жовтні.

Читайте також: