Навіщо горіхи замочують водою: корисні поради

Навіщо горіхи замочують водою: корисні поради

Горіхи є корисними для організму людини, оскільки вони містять багато поживних речовин та вітамінів. Проте, щоб зробити їх ще кориснішими, рекомендується їх замочувати у воді. Згідно з фахівцями зі здорового харчування, замочування розм'якшує горіхи, що полегшує їх перетравлення і збільшує кількість корисних речовин, які може засвоїти організм.

  • Деякі види горіхів містять таніни, які надають смаку горіхам гіркоти. Проте, після замочування, смак стає ніжним та м'яким.
  • Крім того, замочування допомагає видалити з горіхів бруд та бактерії.
  • Різні види горіхів потребують різного часу для замочування. Мигдаль потребує 12 годин, волоські горіхи - 8-12 годин, арахіс та фундук - 8 годин.

Щоб замочити горіхи, їх потрібно помістити в миску та додати теплої води, так щоб вона покрила всі горіхи. Додайте також сіль і добре розмішайте. Потім миску необхідно накрити й залишити на ніч або на 12 годин. Після цього потрібно злити воду і промити горіхи ще раз, а можна і витерти їх паперовим рушником.

Волоські горіхи можна використовувати у різних варіаціях приготування - з них готують кондитерські вироби, соуси, настоянки та інші страви. Проте, важливо знати, як правильно зберігати горіхи взимку, щоб вони не псувалися.

Читайте також: