Навіщо у вино додають соду ‒ цікавий трюк

Навіщо у вино додають соду ‒ цікавий трюк

Якщо ви придбали вино, але воно виявилося занадто кислим, не варто засмучуватися. Ситуацію можна виправити, застосувавши простий трюк.

Наприклад, кислотність вина можна знизити за допомогою харчової соди. Виробники використовують цей спосіб, коли воно виходить занадто кислим. Необхідно додати невелику кількість соди до вина - чверть чайної ложки на літр. Але потрібно робити це обережно, оскільки занадто багата кількість соди може спотворити смак напою.

Харчова сода також може використовуватися для перевірки якості вина. Для цього треба налити невелику кількість напою в чисту посудину й додати чайну ложку соди. Якщо колір вина не зміниться, то це може свідчити про те, що воно підроблене. А якщо після додавання соди вино змінить колір на синій, значить, воно натуральне.

Якщо виявилося, що вино справжнє, але вам не сподобалося, не варто його виливати. Його можна використовувати для готування різних страв.

Наприклад, із малини можна приготувати чудове вино. Для цього потрібно використовувати солодкий сорт ягід, який здатний викликати природне бродіння.

Рецепт малинового вина в домашніх умовах досить простий. Ви можете його спробувати приготувати, щоб розширити свій домашній винний асортимент.

Читайте також: