Не шоколадом єдиним: назвали продукти, які впливають на настрій

Харчові продукти, які поліпшують настрій людини

Існують продукти, які можуть позитивно впливати на настрій людини через їх сприяння виробленню нейромедіаторів, таких як серотонін, норепінефрин, допамін, ендорфін і триптофан. Коли рівень цих хімічних речовин зменшується, людина може почуватися погано і має погіршення настрою.

М'ясо

М'ясо курки, яловичини та свинини містить амінокислоту тирозин, яка сприяє підвищенню рівнів допаміну і норепінефрину. Це допомагає поліпшити настрій, концентрацію уваги та пам'ять. Крім того, м'ясо містить вітамін В12, який допомагає боротися з безсонням і депресією. Тому, куряче м'ясо є найкращим вибором, його можна використовувати для приготування бульону і вживати його у невеликій кількості під час вечері.

Риба

Жирна риба, така як тунець, форель, лосось, містить омега-3 жирні кислоти і вітамін В6, які корисні для мозку і допомагають підтримувати активність роботи мозку.

Банани

Банани є продуктом-антидепресантом, вони містять серотонін і вітамін В6, які сприяють підняттю настрою і допомогають при хронічній втомі.

Горіхи

Горіхи також містять омега-3 жирні кислоти, які корисні для мозку і допомагають усунути симптоми депресії. Вони є також джерелом триптофану, вітаміну В6 і мінералу селену, які покращують настрій.

Гострий перець

Натуральний інгредієнт капсаїцин, який міститься в гострому перці, допомагає заспокоїтися і збільшує вироблення ендорфінів, гормонів щастя.

Шоколад

Какао-боби, з яких виготовляють шоколад, містять речовину фенілетиламін, яка сприяє виробленню ендорфінів, "гормонів щастя". Какао-боби також багаті на магній, який допомагає знімати стрес. Однак, корисні властивості має тільки чорний шоколад, молочний шоколад менш корисний.

Вівсяна і гречана каші

Вівсяна і гречана каші містять триптофан, який під час переробки в організмі допомагає утворенню серотоніну, гормону щастя.

Яйця

Яйця містять важливі жирні кислоти, вітаміни і триптофан, які допомагають покращити настрій.

Сир

Різні види сирів містять антистресові амінокислоти, такі як тирамін, триктамін і фенілетиламін, які здатні підняти настрій і відновити сили.

Маючи на увазі здоров'я, важливо рознообразити раціон, щоб забезпечити організм мікроелементами та уникнути накопичення шкідливих речовин. Зокрема, деякі продукти не рекомендується споживати щодня, оскільки це може негативно вплинути на здоров'я.