Нетаньягу - Путіну: "Ізраїль не зупиниться"

Нетаньягу - Путіну:

Президент Росії Володимир Путін підтвердив свою розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Нетаньяху заявив, що Ізраїль не зупиниться, поки не покарає ХАМАС. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

У канцелярії Нетаньяху повідомили, що він визнав Ізраїль жертвою нападу мерзенних та жорстоких вбивць і що країна вступила в рішучу і згуртовану війну, яка триватиме до тих пір, поки не буде знищено військовий і урядовий потенціал ХАМАСу.

Президент Росії Володимир Путін закликав сторони "припинити вогонь" після вторгнення терористів на територію Ізраїлю. Він також заявив, що Росія підтримує створення незалежної суверенної палестинської держави. Однак він також висловив стурбованість можливою великомасштабною операцією ЦАХАЛу в секторі Гази.

Вчора, у Кремлі повідомили, що Путін під час розмови з Нетаньяху висловив щирі співчуття загиблим ізраїльтянам та засудив будь-які дії, які призводять до розгортання насильства, зокрема серед цивільного населення.

7 жовтня бойовики ХАМАС влаштували масовий ракетний удар по Ізраїлю, захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомило про 100 викрадених заручників бойовиками ХАМАСу.

Офіційно армія оборони Ізраїлю оголосила війну після цих подій. Військові розпочали наступ на територію Сектора Гази, вже було знищено кілька лідерів ХАМАС.

Читайте також: