Німеччина засудила ХАМАС і закликала Ізраїль дотримуватися певних правил

Німеччина засудила ХАМАС і закликала Ізраїль дотримуватися певних правил

Німеччина підтримує право Ізраїлю на самооборону і одночасно засуджує дії терористів ХАМАСу. Про це повідомив речник МЗС ФРН Себастьян Фішер. Він зазначив, що ХАМАС вчинив багато жахливих терористичних актів проти Ізраїлю з численними невинними жертвами. Закріплене міжнародним правом право Ізраїлю на самооборону продовжує діяти поки тривають ці атаки. Однак, Ізраїль також має зобов'язання дотримуватися певних правил і рамок, особливо щодо захисту цивільного населення.

МЗС Німеччини попереджає про те, що обстріли з боку ХАМАСу і жертви серед цивільного населення в Газі можуть призвести до загострення ситуації і підбадьорити нові насильницькі дії. Це може також зашкодити прогресу у відносинах між Ізраїлем та арабськими країнами, зокрема Саудівською Аравією. Терористичні напади ХАМАСу мають на меті перешкодити цим зусиллям, але має бути зроблено все можливе, щоб цей план не спрацював.

  • Постійна загроза
  • В МЗС Німеччини додають, що ХАМАС несе відповідальність за складну ситуацію в Газі через свої терористичні дії проти Ізраїлю. Спеціальні команди ХАМАСу знаходяться в тунелях, складах зброї і навіть під житловими будинками та супермаркетами. Це створює значні труднощі для боротьби з тероризмом.

7 жовтня ХАМАС здійснив масовані ракетні удари по Ізраїлю, захоплював території, вбивав людей і брав заручників. Ізраїль офіційно оголосив про початок війни, а його армія розпочала наступ на Сектор Гази, знищуючи кілька лідерів ХАМАСу. Одночасно, через ракетні обстріли, цивільні жителі Палестини стали жертвами, не здатними на евакуацію.

Мусульманські країни засудили дії Ізраїлю і закликали його припинити військову операцію в Секторі Гази.

Читайте також: