Німецька компанія вироблятиме для ЗСУ автомати і кулемети під "радянський" калібр - ЗМІ

Німецька компанія вироблятиме для ЗСУ автомати і кулемети під

Німецька компанія Heckler&Koch планує випускати в Україну автомати і кулемети під радянський калібр

Німецька оборонна компанія Heckler&Koch планує розширити свій асортимент продукції для України, випускаючи автомати і кулемети під "радянський" калібр. Про це повідомляє видання Welt.

Зазначається, що компанія збирається долучити до свого асортименту автомати і кулемети, які використовують патрони для Калашникова та інші калібри країн колишнього Варшавського договору. У результаті цього розширення асортименту, H&K планує підняти слабкі річні показники компанії.

За словами представника компанії, в Україні вже використовуються багато зразків зброї Heckler&Koch, які були поставлені з Німеччини та інших країн НАТО. Наприклад, пістолети SFP9 і кулемети MG5 поставляються згідно з домовленостями з німецьким урядом.

Компанія вже розробила модель автомата H&K HK132E під патрон Калашникова калібру 7,62 мм на 39 мм. Однак, поки що немає виробництва, але проводяться концептуальні дослідження і є проєкти з розробки. В компанії підкреслюють, що пріоритетом у розробленні є зброя під калібри НАТО.

Відзначається, що компанія Heckler&Koch не є першим виробником зброї, який обслуговує країни з різними калібрами. Чеський виробник CZ (Česká Zbrojovka a.s.) також випускає продукцію під обидва калібри.

Джерело: УНІАН

Читайте також: