Новий президент Фінляндії Стубб зустрівся із Зеленським: підписали угоду про безпеку

Президенти Фінляндії та України підписують угоду
Президенти Фінляндії та України підписують угоду

Президенти України та Фінляндії Володимир Зеленський та Олександр Стубб підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку між країнами.

Президент Фінляндії перебуває з візитом в Україні та зустрівся із Зеленським у Києві. Даний візит свідчить про сильну та незмінну підтримку України з боку Фінляндії.

Під час зустрічі президенти обговорили поточну ситуацію в агресивній війні, започаткованій Росією понад два роки тому, підтримку Фінляндією України та зусилля України, спрямовані на досягнення справедливого та міцного миру.

Лідери двох країн також підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Фінляндією та Україною. Дана угода охоплює політичну підтримку, підтримку оборони та безпеки України, а також підтримку реформ та відновлення країни.

Президент Фінляндії оголосив про надання Україні 23-го пакету військової допомоги, вартістю 188 мільйонів євро. Вже раніше Фінляндія надала 2 мільярди євро військової допомоги та 700 тисяч євро гуманітарної допомоги.

За словами Зеленського, угода про гарантії безпеки свідчить про готовність Фінляндії підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії. Фінляндія також допомагатиме Україні відновлювати енергетичний сектор, оцінюватиме екологічні збитки, посилюватиме захист кордону та критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових.

Дивіться також:

Читайте також