Нуланд висловилась про можливість зняття санкцій з Росії

Деякі санкції проти Росії можуть пом'якшити після виведення військ з усієї території України та у випадку серйозного ставлення до переговорів.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд сказала про це на слуханнях із питань протидії російській агресії у Сенаті, передає "Європейська правда".

"У контексті рішення Росії вести серйозні переговори і вивести свої війська з України та повернути території, я, безумовно, підтримала б пом'якшення санкцій. Думаю, що державний секретар США Блінкен зробив би те ж саме", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нуланд таким чином відповідала на питання сенатора Ренда Пола. Він запропонував укласти між США й Росією домовленість про взаємне зняття санкцій із російських та американських законодавців.

"Я б сказав, що якщо США не зацікавлені в тому, щоб були розмови з росіянами, ми повинні уважно подивитися, що можна зробити, щоб сприяти цьому", вважає сенатор.

США планують найближчими місяцями передати Україні частину конфіскованих активів Росії. Робити це мають намір через державний департамент.

Польща і Литва хочуть, щоб Європейський Союз в десятому пакеті санкцій ввів обмеження по ядерному сектору Російської Федерації. В першу чергу під санкціями повинен опинитися Росатом.