Обман пенсіонерів. Ізраїль показав приклад Україні, як треба боротися із шахраями

Ізраїль запроваджує закон для захисту літніх людей від телефонного шахрайства

10 березня міністерська комісія Ізраїлю затвердила законопроєкт, який має на меті захист літніх людей, зокрема нових репатріантів, від шахрайських дій, що здійснюються по телефону. Згідно з цим законом, компанії, які використовують недобросовісний і агресивний маркетинг, будуть понесені відповідальність. Про це повідомляє Vesti.

Якщо компанія заснувала фіктивну фірму або застосовувала інші махінації, щоб продовжити шахрайство, то проти неї будуть застосовані більш суворі санкції. Компанії, які порушили закон особливо серйозно, можуть бути закриті.

Україна не має чітко визначених правил та відповідальності за телефонне шахрайство, що дає змогу компаніям з сумнівною репутацією та невідомим особам продовжувати обманювати людей, зокрема пенсіонерів. Як ми вже писали, шахраї навіть не мають сорому використовувати родичів військовослужбовців, щоб отримати особисту інформацію про потенційні жертви з метою допомогти. Крім цього, не рідкістью є випадки, коли шахраї, видаючи себе за благодійників, обмацюють батьків дітей, які страждають на онкологічні захворювання, і викрадають зібрані кошти для лікування.

Тому Україні було б корисно навчитися від Ізраїлю, як боротися з телефонним шахрайством, щоб захистити вразливі категорії населення.

Нагадаємо, що "Главком" розповідав, як телефонні шахраї вибирають своїх жертв і як залишитися обережним, щоб захистити себе від їх маніпуляцій.