Оформити субсидію стало простіше

Оформити субсидію стало простіше

Звернення громадян за житловою субсидією спростили.

Про це повідомив Пенсійний фонд.

Можна подати спрощену заяву "в один клік". В електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, мобільний додаток фонду, портал "Дія".

Або у паперовій формі звернувшись до сервісного центру фонду чи до уповноважених посадовців виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або надіславши заяву на адресу органу фонду поштою.

У заяву необхідно внести:

прізвище, ім'я та по батькові;

серію і номер паспорта;

реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) заявника та осіб, які входять до складу домогосподарства;

адресу та рахунок в банку (у форматі ІВАN), на який буде йти виплата, та підписати спрощену заяву (у разі її подання електронними засобами за допомогою кваліфікованого електронного підпису).

Решту інформації Пенсійний фонд отримає від державних реєстрів.

На основі отриманих даних ухвалюють рішення про розгляд заяви.

Повідомлення про рішення розмір субсидії чи причини відмови і порядок оскарження рішення) разом із заявою та сформованою декларацією, надійдуть заявникам.

Тим, хто подавав через особистий кабінет на вебпорталі фонду в його особистий кабінет. Хто подав засобами мобільного додатку Пенсійного фонду у мобільний додаток.

Хто подав засобами "Дія" через портал "Дія", а хто спрощену заяву у паперовій формі на електронну пошту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як подати заяву через вебпортал

1. Потрібно зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду та авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

2. В особистому кабінеті на панелі зліва у розділі "Комунікації з ПФУ" обрати опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу".

3. У спливаючому вікні натиснути кнопку "Продовжити".

4. У наступному вікні обрати опцію "Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проектом".

5. Заповнити онлайн-форму заяви: вказати загальну інформацію про особу, яка подає заяву (зокрема паспортні та адресні дані), зазначити реквізити банківського рахунку (у форматі ІВАN), додати інформацію про членів домогосподарства.

6. Перед остаточним формуванням заяви та відправленням, за допомогою опції "Додати файл", за бажанням і за наявності, додати скановані копії документів, які можуть визначати право на призначення субсидії (наприклад, у разі оформлення субсидії за фактичним місцем проживання копію договору оренди, довідку ВПО).

Надати згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, натиснути кнопку "Сформувати заяву".

8. Перевірити дані сформованої заяви і надіслати до Пенсійного фонду, натиснувши кнопку "Підписати та відправити в ПФУ".

"З результатом щодо прийнятого рішення про призначення житлової субсидії можна ознайомитись у розділі "Мої звернення" "Статус звернення", повідомляє Пенсійний фонд.

У травні Нафтогаз встановив тариф на газ. Кубометр блакитного палива коштує 7,96 грн.

З 1 червня тариф на електроенергію для населення зріс до 2,64 грн за кВт-год.

Тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні не змінюватимуться, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: