Окупанти активно намагаються захопити село поблизу Авдіївки: карта боїв

Російські окупаційні війська продовжують атакувати західніше Авдіївки в Донецькій області, повідомляє DeepState.

Експерти DeepState зауважують, що окупанти посилили свою діяльність на кількох ділянках біля міста. Одна з основних навал російських сил спрямована на північну частину села Бердичі, де намагаються отримати контроль над західною частиною населеного пункту. Противник також наблизився до східної частини села з метою повного його захоплення та проведення диверсійних ударів на південь Семенівки у Донецькій області.

У селі Тоненьке в Донецькій області ситуація стає все складнішою, з тиску з півдня та півночі. Однак, сили оборони вдалося вибити росіян з будинків, які вони зайняли.

Експерти також зазначають, що наразі починається будівництво міцних оборонних рубежів, хоча на цій ділянці вони були підготовлені заздалегідь.

«А сьогодні хлопцям доводиться платити власними кров'ю та життями, щоб виграти цей дорогоцінний час для вибудови «підготовлених рубежів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на Авдіївському напрямку, напрямку Часового Яру та Тернів щодня відбуваються важкі бої. Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив, що російські терористи роблять все можливе, щоб виконати окупацію до президентських виборів в Росії. За перехопленими розмовами, навіть непідготовлені бійці прибувають на фронт тиждень-два тому.

В інтернеті з'явилися супутникові знімки Авдіївки до початку широкомасштабної війни та після виходу українських військ з міста, яке потрапило під окупацію Росією.

Читайте також:

  • Путін наступає. Чи покаже Україна «зуби»?
  • Дніпропетровщина готується до оборони, замовила тисячі «зубів дракона»
  • Загострення на фронті. Сумщина в авральному режимі зводитиме оборонні рубежі