Окупанти били по Харкову не російськими ракетами – голова ОВА

Ракети, які обстрілювали Харків, не були російського походження

Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації, повідомив, що останнім часом російські військові обстрілювали Харків ракетами, але ці ракети не вироблялися на території РФ. Він також додав, що країну-виробника поки не встановлено, але це точно не Російська Федерація. Олег Синєгубов заявив, що тип ракет вдалося встановити - це балістичні ракети "Іскандер-М".

Однак, раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети, які вже використали для ударів по Україні. Згодом The Washington Post повідомив, що Північна Корея, можливо, передала Росії десятки балістичних ракет для ударів по Україні.

Правоохоронці встановлюють країну-виробника ракет, якими РФ обстріляла Харків, де загинули двоє людей. Супутникові знімки показують безперервний потік кораблів з Північної Кореї до Росії, що свідчить про постачання боєприпасів. США також отримали інформацію, підтверджену супутниковими знімками, про відправку Північною Кореєю боєприпасів до Росії.

Росія і КНДР продовжують розширювати співпрацю в різних сферах, включаючи торгівлю, економіку, науку та технології.