Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ а районі Красногорівки – Генштаб

Протягом 745-го дня триває широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. За цей час відбулося 58 бойових зіткнень. Ворог завдав 3 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Це призвело до руйнувань та пошкоджень багатоповерхових будинків, інфраструктури та поранень серед цивільного населення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація стабільна. Не виявлено ознак формування наступальних угруповань. Збройні сили Білорусі виконують завдання у прикордонних районах з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність, проводить диверсійну діяльність та обстріли населених пунктів. Внаслідок цього постраждало багато міст та сіл.

На Куп'янському напрямку ворог не проводив наступальних дій, але завдав авіаційного удару та обстрілів декількох населених пунктів.

На Лиманському напрямку відбито атаки противника та завдано ударів у районах населених пунктів. Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів постраждало багато населених пунктів.

На Бахмутському напрямку відбито атаки противника та здійснено удари в районах населених пунктів. Постраждало також багато міст та сіл.

На Авдіївському напрямку відбито атаки противника та проведено удари в районах населених пунктів. Постраждало багато населених пунктів, серед них Прогрес, Вовче, Желанне, Мирноград.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога. Постраждало багато населених пунктів, серед них Красногорівка, Берестки, Костянтинівка, Антонівка.

На Оріхівському напрямку ворог атакував позиції наших захисників та завдав обстрілів багатьох населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог обстрілював багато населених пунктів, включаючи місто Херсон. Тривають тяжкі бої.

Успіхи ЗСУ

Силами оборони були нанесені удари по районах зосередження ворожих сил, їх озброєння та техніки. Також були нанесені удари по одній станції радіоелектронної боротьби та засобу протиповітряної оборони.

Важливо зазначити, що під Авдіївкою військові України ліквідували дев'ять російських штурмовиків.

Згідно з командувачем Сухопутних військ України, російські терористи намагаються окупувати території до виборів президента Росії. На допомогу їм кидають навіть непідготовлених бійців.

Читайте також:

  • Путін наступає. Чи покаже Україна «зуби»?
  • Дніпропетровщина готується до оборони, замовила тисячі «зубів дракона»