Операція в Секторі Гази: Іран погрожує Ізраїлю

Операція в Секторі Гази: Іран погрожує Ізраїлю

Іран погрожує Ізраїлю втручанням у війну, якщо ЦАХАЛ продовжить свою наземну операцію в Секторі Гази. Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан передав цю загрозу представнику ООН на Близькому Сході Тору Веннесланду, повідомляє Axios з посиланням на дипломатичні джерела. Після зустрічі, що відбулась 14 жовтня, представник ООН зателефонував ізраїльському раднику з національної безпеки Цахі Ханегбі та іншим офіційним особам і повідомив їм про заяву Ірану.

Іранський міністр закордонних справ наголосив, що наземна операція у Секторі Гази є для них "червоною лінією". Він повідомив Ізраїлю, що хоче уникнути подальшої ескалації конфлікту, але якщо військова операція триватиме, Іран буде змушений втрутитися.

Зазначається, що "бойові дії між ХАМАС та Ізраїлем можуть призвести до регіональної війни у разі втручання Ірану". Тегеран може здійснити це через підтримку бойовиків у Сирії або за допомогою "Хезболли". Наразі Ізраїльська влада не коментує цю ситуацію.

  • У ніч проти 15 жовтня ізраїльські війська здійснили ракетний удар по аеропорту Алеппо на півночі Сирії. Це вже друга атака на летовище протягом тижня.
  • Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що військові готуються до реалізації широкого спектру оперативно-наступальних планів. Очікується, що скоро ЦАХАЛ розпочне наземну операцію в Секторі Гази.

Читайте також: