"Оточення Авдіївки й Мар'їнки" - розкрили плани Росії на Донбасі

  • Поруч з Авдіївкою, українські Збройні сили зафіксували певну зупинку у штурмах з боку російських загарбників. Проте українська оборона готується до нової хвилі нападів.
  • Ціль російської сторони полягає в переміщенні фронту від Донецька. Але зробити це без критичних втрат для їхніх військ є практично неможливим.
  • Експерт Іван Січень розповідає, що міста Авдіївка та Мар'їнка фактично є передмістями Донецька і розташовані безпосередньо на лінії фронту. Саме тому Росія прагне відсунути зону бойових дій від адміністративного центру самопроголошеної Донецької Народної Республіки.
  • У Збройних силах Росії виникає проблема прориву твердого українського опору, який базується на потужній системі укріплених районів, побудованих з 2014 року. Відновити російським військам свою контрольну позицію практично неможливо, тому вони використовують тактику оточення Авдіївки та Мар'їнки, намагаючись примусити український гарнізон капітулювати, повідомив Січень.

З початку цього року російські війська найбільш успішно просунулись у районі Авдіївки, яка опинилася в напівоточенні. Ураховуючи цей факт, вони намагаються завершити оточення міста, зосереджуючи свої атаки на півночі та півдні від нього. Це призвело до того, що російські сили ще більше продовжили свій просування на схід та захопили контроль над автотрасою, яка з'єднує Авдіївку з логістичними базами її гарнізонів, що суттєво ускладнило положення міста, додав Січень.

Збройні сили України продовжують контратаку на декількох напрямках, зокрема в районі Авдіївки і південно-східній частині Донеччини. Українські війська успішно відбили чотири наступи російських сил на південь від Бахмута в районах Кліщіївки та Андріївки.

INKORR - підписуйтесь на наш телеграм канал новостей

Читайте також: